Wie ben ik?

Het is belangrijk dat u weet wat u aan me heeft. Hier leest u over mijn scholing, werkervaring, achtergrond, hobby’s en beroepsverenigingen.

Scholing als coach
Ik ben drievoudig gediplomeerd als: specialist counsellor, ervaringsgericht psychosociaal therapeut en toegepast psycholoog. Verder bezit ik scholing in o.a. tijdmanagement ‘nieuwe stijl’, loopbaan- en levensplanning, medische basiskennis, en zakelijk en creatief schrijven.

Eerdere werkervaring
Ik heb Duitse taal- en letterkunde en filosofie gestudeerd, ben twee keer gepromoveerd en bezit jarenlange werkervaring op leidend en coördinerend niveau. Tot mijn taken behoorde colleges geven, programmaplanning, voorlichten, onderzoek doen en studenten coachen. Daarbij heb ik me gaandeweg in coaching en training gespecialiseerd, wat in 2006 is uitgemond in de oprichting van De Bosvogel.

Persoonlijke achtergrond
Mijn geboortestad is Rotterdam (1958). Zoals iedereen heb ik de nodige hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Mijn dieptepunten waren beroeps- en relatieproblemen, en confrontaties met overspanning, ziekte en dood. Zij hebben me veel geleerd over essentiële waarden. Mijn sterke kanten zijn: rust geven, luisteren, de kern van problemen belichten en inspireren.

Hobby’s
Mijn grootste hobby is schrijven (Berlijnse detectives!). Verder: lezen, luieren, boswandelingen maken, vogels kijken, tuinieren en lid zijn van Rederijkerskamer Eendracht in Zuidhorn. Mijn lievelingskleur is rood en mijn favoriete geuren zijn: dennenbos, teer, houtvuur, hondsroos, lavendel, rivierwater, en zomerregen op een droog trottoir.

Beroepsverenigingen en netwerken
Ik ben lid van de ABvC (Algemene Beroepsvereniging voor Counselling) en registertherapeut in het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Mijn beroepscode omvat o.a. zwijgplicht en inachtneming van ethische waarden.
Daarnaast is mijn coachingbedrijf o.a. vermeld in de Gouden Gids, bij de gemeente Zuidhorn, het dorp Zuidhorn en het Zorgloket. Ook vindt u mij op zakelijk Facebook en LinkedIn. LinkedIn-profiel van Marianne Vogel weergeven Profiel van Marianne Vogel weergeven