Waarom bestaat coaching?

Coaching ondersteunt mensen om te gaan leven zoals ze dat het liefst willen.

Persoonlijke coaching helpt
Sporters, politici, zakenlieden en artiesten hebben vaak een coach, omdat ze weten dat ze zo het beste uit zichzelf kunnen halen. Hun voorbeeld stimuleert veel mensen om naar een persoonlijk coach te stappen. Werkgevers zijn vaak bereid hieraan mee te betalen. Want een overspanning of burn-out overwinnen, je communicatie verbeteren, assertiever worden, loopbaanreflectie en dergelijke zijn tegenwoordig normaal.

Nieuwe behoefte
Bovendien zijn coaches belangrijk omdat andere soorten begeleiding zijn weggevallen. Artsen, verplegers en verzorgers hebben zelden tijd voor persoonlijke gesprekken. Sociale netwerken van buren, familie en vrienden vertonen gaten, omdat mensen vaker verhuizen en alleen leven. Bij dominees, pastoors en andere geestelijken wordt steeds minder aangeklopt. Coaches voldoen dus aan een nieuwe behoefte.

Voordelen
Ook als u wel veel familie, vrienden en collega’s hebt kan ik u als coach helpen, omdat ik iets anders bied dan wat zij voor u kunnen doen:

  • De keus voor een traject is een gebaar voor uzelf en uw omgeving dat u echt iets gaat ondernemen.
  • Als buitenstaander zonder belangen belast ik u niet met goede raad en u houdt het roer zelf in handen.
  • Ik ben erin getraind om patronen en blinde vlekken op te merken die u zelf niet kunt zien, maar die een wezenlijk handvat voor verandering zijn.
  • Door mijn 2-lagenmodel en mijn repertoire van gespreks- en ervaringsgerichte technieken ontdekt u bijzonderheden over uzelf die bevrijdend en inspirerend werken.