Marianne Vogel: In de schaduw van Marlene Dietrich. Berlijnse thriller (2014)

Inhoud: Sofie Bank en Frits Arends, particulier onderzoekers van het Amsterdamse recherchebureau Brill, moeten naar Berlijn voor een bizarre opdracht. Een Nederlandse zakenvrouw wil met spoed de levensloop van haar Berlijnse oma achterhalen. Deze vrouw, Edith Feinhardt, overleed in de gouden jaren twintig. Zelden hebben Bank en Arends een moeilijker opdracht uitgevoerd. Hoe leefde Edith? En hoe is zij gestorven?
In Berlijn worden Bank en Arends ondergedompeld in de roemruchte wereld van variété, cabaret, revues en nachtclubs. Ze ontdekken dat Edith meespeelde in de film De Blauwe Engel en een rivaal was van cultster Marlene Dietrich. De zaak blijkt zulke verbluffende wendingen te hebben dat zelfs het Hitler-regime en de Tweede Wereldoorlog een rol spelen.
In de schaduw van Marlene Dietrich is een aangrijpende detective over idolen, de vergankelijkheid van roem en de fatale kracht van Duitse en Nederlandse familiegeheimen. Het boek speelt zich deels ook in Amsterdam en Groningen af.

‘Voor Berlijnliefhebbers is dit boek ongetwijfeld gefundenes Fressen.’ (VN-thrillergids, 2015)

Wilt u mij uitnodigen voor uw vereniging, boekhandel, bibliotheek of leeskring? Neem contact op voor vrijblijvend overleg.

copyright Mark Heuveling (uitgeverij Aspekt, Soesterberg)