Marianne Vogel: In de schaduw van Marlene Dietrich. Berlijnse thriller

In 2014 publiceerde uitgeverij Aspekt mijn tweede Berlijnse detective: In de schaduw van Marlene Dietrich. De Duitse ambassade besteedde op haar facebook-pagina’s aandacht aan de boekpresentatie. 

Inhoud van In de schaduw van Marlene Dietrich: Sofie Bank en Frits Arends, particulier onderzoekers van het Amsterdamse recherchebureau Brill, moeten naar Berlijn voor een bizarre opdracht. Een Nederlandse zakenvrouw wil met spoed de levensloop van haar Berlijnse oma achterhalen. Deze vrouw, Edith Feinhardt, overleed in de gouden jaren twintig. Zelden hebben Bank en Arends een moeilijker opdracht uitgevoerd. Hoe leefde Edith? En hoe is zij gestorven?
In Berlijn worden Bank en Arends ondergedompeld in de roemruchte wereld van variété, cabaret, revues en nachtclubs. Ze ontdekken dat Edith meespeelde in de film De Blauwe Engel en een rivaal was van cultster Marlene Dietrich. De zaak blijkt zulke verbluffende wendingen te hebben dat zelfs het Hitler-regime en de Tweede Wereldoorlog een rol spelen.
In de schaduw van Marlene Dietrich is een aangrijpende detective over idolen, de vergankelijkheid van roem en de fatale kracht van Duitse en Nederlandse familiegeheimen. Het boek speelt zich deels ook in Amsterdam en Groningen af.
Omslag door Mark Heuveling, uitgeverij Aspekt. Prijs € 17,95.

Wilt u mij uitnodigen voor uw bibliotheek, leeskring of vereniging? Voor vrijblijvend overleg:
bosvogelM

Voorbeelden van mijn lezingen over In de schaduw van Marlene Dietrich:

  • Seniorenacademie HOVO, Groningen en Leeuwarden (2016 en 2017): De gouden jaren 20 in Berlijn. Zes hoorcolleges, met powerpoint.
  • Werkgroep Grenscontacten, Groningen-Leer (okt. 2015): lezing Erinnerungsorte – herinneringsplekken: over symbolische plekken en collectieve herinneringen in de eerste twee Berlijn-detectives. Met powerpoint.
  • Vrouwen van Nu, Zuidhorn (okt. 2015): lezing Wandelen door Berlijn: de stad, beroemde persoonlijkheden en dramatische hoogtepunten. Op basis van de eerste twee Berlijn-detectives. Met powerpoint.
  • Boekhandel Daan Nijman, Roden (mei 2015): lezing met powerpoint over de Berlijnse jaren 20, Marlene Dietrich en het exil van Duitse kunstenaars in Nederland.
  • Cultureel Centrum Zuidhorn (jan. 2015): neerlandicus Herry Cornelius interviewt de auteur over het schrijven van haar boek, de ware achtergrond ervan en Marlene Dietrich. Een verslag over de avond vindt u hier!
  • Boekhandel Godert Walter, Groningen (31 okt. 2014): presentatie van de detective, in een tot de laatste stoel gevulde boekhandel. Met muziek en borrel.
Sluit Menu