Marianne Vogel: Communistengoud en kerstengelen. Berlijnse thriller (2016)

Inhoud: In het winterse Berlijn is psychiatrisch verpleegkundige Marieke van Dijk overreden. Was het een ongeluk of moord? Die kwestie moeten de Amsterdamse particulier onderzoekers Sofie Bank en Frits Arends in Berlijn gaan oplossen. Het lijkt een simpele opdracht, totdat Bank en Arends op de legendarische verdwenen DDR-miljoenen stuiten. Ook horen ze geruchten over de Stasi, de geheime dienst van de DDR. Dan duikt er een oud Stasi-dossier op. Hoe hangen die dingen samen met Mariekes dood?
Binnen de kortste keren zijn Bank en Arends in een levensgevaarlijke zaak verwikkeld die zich uitstrekt tot de hoogste regionen. Maar Communistengoud en kerstengelen gaat ook over gewone Berlijners, die zich met allerlei listen door het leven proberen te slaan. Deze meeslepende detective vertelt over macht en onmacht, achterdocht en vertrouwen, en mensen van goede wil.

‘Een action thriller, zo meeslepend verteld en met zo’n rijkgeschakeerde plot dat niet alleen een vertaling in het Duits, maar ook een verfilming voor de hand ligt’. (Hebban.nl, 2017 )

Wilt u mij uitnodigen voor uw vereniging, boekhandel, bibliotheek of leeskring? Neem contact op voor vrijblijvend overleg.

copyright Mark Heuveling (uitgeverij Aspekt, Soesterberg)