Het is belangrijk dat je weet wat je aan me hebt. Hier lees je over mijn scholing, eerdere werkervaring, achtergrond en hobby’s.

Scholing

Ik ben drievoudig gediplomeerd als specialist counsellor (Academie voor Counselling en Coaching), ervaringsgericht psychosociaal therapeut (Academie Recresco) en toegepast psycholoog (vierjarige NTI-opleiding). Ook bezit ik een diploma medische basiskennis (Medische praktijk Con Amore).

Eerdere werkervaring

Oorspronkelijk heb ik in Leiden Duitse taal- en letterkunde en filosofie gestudeerd. Erna ben ik twee keer gepromoveerd. Als germanist werkte ik in Nederland (Leiden, Groningen) en als neerlandicus in Duitsland (Göttingen, Leipzig, Frankfurt, Freiburg). Dat bezorgde me jarenlange werkervaring op leidend en coördinerend niveau. O.a. een lectoraat leiden, lesprogramma’s plannen, voorlichten, colleges geven, boeken en lezingen schrijven en studenten coachen.

Persoonlijke achtergrond

Mijn geboortestad is Rotterdam (1958). Zoals iedereen heb ik de nodige hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Mijn dieptepunten waren beroeps- en relatieproblemen, en confrontaties met overspanning, ziekte en dood. Zij hebben me veel geleerd over essentiële waarden. Mijn sterke kanten zijn: rust geven, luisteren, de kern van problemen belichten en inspireren.

Hobby’s

Lezen, luieren, boswandelingen maken, vogels kijken, tuinieren en lid zijn van Rederijkerskamer Eendracht in Zuidhorn. Mijn lievelingskleur is rood en mijn favoriete geuren zijn: dennenbos, teer, houtvuur, hondsroos, lavendel, rivierwater, en zomerregen op een droog trottoir.