Vrouw, 78 jaar

Iemand die me heel dierbaar was had zelfmoord gepleegd. Daar was ik kapot van en ik had ook vreselijk last van schuldgevoel. Tijdens het rouwproces bij Marianne kwam al mijn verdriet eruit. Ik begon me te realiseren dat ik me die schuld had laten aanpraten en me altijd door anderen op de kop had laten zitten. Met vallen en opstaan ben ik gaan leven zoals ik zelf wil. Ik weet: ik ben niet volmaakt, maar ik ben goed zoals ik ben.

Man, 61 jaar
Afdelingschef bedrijf

Na tien zittingen kan ik eerlijk bekennen dat ik een controlfreak was, zowel in mijn baan als thuis. Daardoor was ik totaal overwerkt. Maar nu laat ik taken over aan anderen, ook als ze dan soms minder snel of goed gebeuren dan wanneer ik ze doe. Ik heb geleerd om enkel grip te houden op dat wat nodig is. Het bevalt mij wonderwel en mijn omgeving ook.

Vrouw, 18 jaar
Studie sociale wetenschappen

Meteen in het eerste jaar van mijn opleiding liep ik vast. Depressieve buien, malend hoofd, paniekaanvallen… Ik vond het supereng om naar Marianne te gaan, maar mijn moeder, die ook bij haar was geweest, moedigde me aan. Ik ontdekte dat ik vaak een vrolijk masker op heb, en waarom, en hoe ik dat kon afleggen. Het voelt tof om niet meer perfect te hoeven zijn.

Vrouw, 30 jaar
Projectcoördinator universiteit

Voor mijn werk moet ik veel stukken en rapporten schrijven, maar ik kreeg de boel niet goed geordend. Ook mijn mails waren altijd te lang omdat ik drie keer alles uitlegde. Inmiddels kan ik helder en bondig zijn, doordat ik op de kern mag focussen van mezelf en me er minder van aantrek wat anderen van me denken. Blij!

Vrouw, 21 jaar
Studie verpleegkunde

Het lukte me niet mijn studie te plannen, omdat ik ADD heb. Het voelde alsof ik door de mist dwaalde. Stukje bij beetje heb ik met Marianne technieken uitgetest die me zouden kunnen helpen, tot ik mijn eigen trucjesdoos rond had. Allemaal dingen waardoor ik grip krijg en kan focussen. Nu zit ik in mijn derde studiejaar en ik lig helemaal op schema!

Man, 39 jaar
Teamleider gezondheidszorg

Ik vond het moeilijk me uit te drukken en achter mezelf te staan, en daardoor was ik bij sollicitatiegesprekken veel te gespannen. Door dit rustig met Marianne uit te proberen en beter te weten wat ik wil bereiken in zo’n gesprek, heb ik een fijne nieuwe baan gekregen. Ook voel ik me een stuk zekerder.

Man, 56 jaar
Docent economie

Ik wilde minder drukte op mijn werk, zodat ik daarnaast een oude droom kon waarmaken: een roman schrijven rondom mijn favoriete sport. Marianne leerde me taken te delegeren en op een ontspannen manier te gaan schrijven. Omdat ze zelf al zo lang romans publiceert, kon ze me tips en feedback geven waar ik echt wat aan had. Mijn boek is nu af – ik ben er reuzetrots op.

Vrouw, 44 jaar
Overheidsfunctie

Op mijn werk moest ik leidende taken gaan uitvoeren, zoals een project coördineren en vergaderingen leiden. Daar schoot ik erg van in de stress. Maar we hebben het stap voor stap geoefend, met veel humor, en het lukt me steeds beter. Ik merk zelfs dat ik er best goed in ben en anderen echt kan enthousiasmeren.

Man, 52 jaar
Hoofd organisatie

Soms raak ik nogal gestresst, bijvoorbeeld als er conflicten zijn met medewerkers of het werk me overspoelt. Na een rondje sparren met Marianne ga ik weer helemaal opgefrist aan de slag. Dit helpt mij beter dan een dure workshop.

Vrouw, 31 jaar
HRM-functie

Ik was overspannen geraakt door mijn werk en wilde iets anders, maar mijn cv was nogal wankel. Dat heb ik met Marianne veranderd in een supersterk cv. Ook heb ik doelgerichte sollicitatiebrieven leren schrijven. Vervolgens kreeg ik een betere baan, in dezelfde organisatie, maar in een andere stad. Ik ben gegroeid en weet beter wat ik waard ben.

Vrouw, 69 jaar
Bestuursfunctie

Na mijn pensioen stortte ik in, omdat ik het al jaren veel te druk had gehad. Nadat ik met hulp van Marianne hersteld was van mijn burn-out, wilde ik graag zinvol bezig blijven op een gebied waar mijn ervaring lag. Maar tijdens de zittingen merkte ik dat mijn hart inmiddels naar heel andere dingen uitging. In onverwachtse werkzaamheden is er een nieuwe wereld voor me opengegaan.

Man, 38 jaar
Wetenschapper

Ik ben enorm eigenzinnig, maar ik was overspannen geraakt door een scheiding en kwam er in mijn eentje niet uit. In het traject heb ik geleerd contact te maken met mijn gevoelens en ze te accepteren. Dat heeft me veel nieuwe levensmoed gegeven en ik ben een stuk milder geworden.

Vrouw, 34 jaar
Afdelingshoofd gezondheidszorg

Ik wilde keuzes leren maken, want mijn agenda zat propvol en ik was altijd gestresst. Tegenwoordig sta ik mezelf toe – na de nodige worstelingen – om minder hulpvaardig te zijn. Ik stel prioriteiten en zeg geregeld nee. Wat een rust!

Man, 46 jaar
Directeur onderwijssector

Het verleden en mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel drukten zwaar op me. Ik kreeg er een burn-out van, beide moest ik loslaten. Inmiddels ben ik behoorlijk met alles in het reine. Hoewel ik minder hooi op mijn vork neem, voel ik me juist nuttiger en voldaner. Bedankt, Marianne!

Vrouw, 27 jaar
Communicatiemedewerker gemeente

Ik was heel onzeker en gaf mezelf voortdurend op mijn kop, wat veel spanningen gaf bij mezelf en in mijn relatie. Met Marianne heb ik uitgezocht waar dit vandaan kwam en wat ik zelf eigenlijk wil en vind. Nu besef ik dat het goed genoeg is wat ik doe, en dat mijn meningen vaak zo gek niet zijn. En ik heb veel meer durf dan ik had gedacht.