Vaak wordt ervan uitgegaan dat wetenschappers zichzelf sturen en geen ondersteuning nodig hebben. Als je wetenschapper bent, deel je de mening wellicht. Toch kan het veel opleveren als een buitenstaander – die vertrouwd is met het academische leven – met je meedenkt.

Handvat

Ik ben erin getraind om patronen en blinde vlekken op te merken die je zelf niet kunt zien. Dat biedt je een wezenlijk handvat voor verandering en voor een krachtige aanpak. Of het nu gaat om tijdsdruk, stress, burn-out, afronding van een dissertatie of onderzoeksproject, een loopbaankeuze of een nieuwe impuls voor je werk.

Universitaire cultuur

Als counselor/coach en als wetenschapper heb ik jarenlange ervaring. Tijdens mijn academische werk aan de universiteiten Leiden, Göttingen, Leipzig, Frankfurt, Freiburg en Groningen ben ik me steeds meer gaan specialiseren in begeleiding en mentorschap.

Verder ben ik twee keer gepromoveerd: in de Letteren (Universiteit Leiden) en in de Algemene Wetenschappen (Universiteit Maastricht).

Ik ken de problemen van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek, evenals de voor- en nadelen van de universitaire cultuur.