Advies/coaching voor wetenschappers

Vaak wordt ervan uitgegaan dat wetenschappers zichzelf sturen en geen ondersteuning nodig hebben. Als u zelf wetenschapper bent, deelt u die mening wellicht. Toch kan het veel opleveren als een buitenstaander – die vertrouwd is met het academische leven – met u meedenkt.

Handvat
Ik ben erin getraind om patronen en blinde vlekken op te merken die u zelf niet kunt zien. Dat biedt u een wezenlijk handvat voor verandering en voor een krachtige aanpak. Of het nu gaat om tijdsdruk, stress, burn-out, afronding van een dissertatie of onderzoek, een loopbaankeuze of een nieuwe impuls voor uw werk.

Universitaire cultuur
Als coach/adviseur en als wetenschapper heb ik jarenlange ervaring. Tijdens mijn academische werk aan de universiteiten Leiden, Frankfurt, Freiburg en Groningen ben ik me steeds meer gaan specialiseren in training, coaching en mentorschap.
Mijn coachingdiploma’s stammen van de Academie voor Counselling en Coaching (specialist counsellor), NTI (toegepast psycholoog), Academie Recresco (ervaringsgericht psychosociaal therapeut) en Medische praktijk Con Amore (medische basiskennis).
Tevens ben ik twee keer gepromoveerd: in de Letteren (Universiteit Leiden) en in de Algemene Wetenschappen (Universiteit Maastricht). 
Ik ken de problemen van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek, evenals de voor- en nadelen van de universitaire cultuur.