Aanbod voor organisaties, bedrijven en instanties

Voor wie medewerkers wil motiveren en frustratie en ziekteverzuim verminderen, ontwikkel ik workshops en trainingen op maat. Deze zijn effectief, omdat ze gebaseerd zijn op de werkpraktijk van een specifieke groep mensen en op wat men wil leren. Mijn aanpak is dus ‘coachend trainen’.

In een workshop/training ligt de nadruk op oefeningen en de zelfwerkzaamheid van de deelnemers, in een sfeer van openheid en humor. Afsluitend kiest iedereen iets uit om zelf verder mee aan de slag te gaan. Een vervolgworkshop om beleefde successen en problemen uit de diepen is vaak zinvol.

  • Tarief: € 350,- voor een workshop/training van een dagdeel.
  • Organisatie: Marianne Vogel (adviespraktijk De Bosvogel te Zuidhorn).
  • Specialiteit: 5 themagebieden: stress/burn-out voorkomen, tijdmanagement, werkplezier, communicatie, bezinning. Na overleg over de doelen of leerpunten van de groep werk ik het gewenste concreet uit.

1. Zorgen voor mezelf
Veel mensen zijn beter in het zorgen voor anderen of de organisatie, dan in het zorgen voor zichzelf. Maar het laatste is essentieel als u niet gestresst of burn-out wilt raken. Daarom leert u hier beter te luisteren naar uzelf, uw grenzen te herkennen en in te gaan op wat u nodig heeft. Naar wens wordt tijd ingeruimd voor het onderzoeken van overtuigingen waarmee u zichzelf blokkeert, dan wel voor het maken van een concreet stappenplan.

2. Wat doe ik met mijn tijd?
Het gaat hier om tijdmanagement ‘nieuwe stijl’: er worden geen minuten geteld, maar uw eigen overtuigingen over tijd en het druk hebben staan centraal. Wat maakt dat u geen nee kunt zeggen, of dat u een hekel hebt aan planning, of dat u zichzelf geen kalm tempo gunt? Hierbij kan ik het accent leggen op de werksituatie, of juist op de balans tussen werk en privé.

3. Mijn werkplezier
Bij dit thema bekijken we hoe u uw werkplezier kunt vergroten, en zo frustratie en ziekteverzuim kunt voorkomen. Door oefeningen ontdekt u meer over uw wensen op dit gebied, en gaat u praktisch aan de slag met een punt dat u meer werkplezier zou bezorgen. Indien gewenst wordt speciaal ingegaan op bevlogenheid in het werk of het ontplooien van een nieuw talent.

4. Hoe communiceer ik?
Door middel van oefeningen krijgt u meer kijk op uw eigen communicatiestijl, en op manieren om uw stijl te verdiepen en zwakke punten aan te pakken. Al naar gelang de voorkeur kan ik daarbij aandacht besteden aan zaken als: luisteren naar elkaar, duidelijk zijn, respectvol feedback geven, of meer grip krijgen op de wisselwerking tussen jezelf en de ander.

5. Mijn werk en ik
Nadenken over uzelf en uw werk staat hier in het middelpunt. U gaat zoeken naar antwoorden op vragen als: Waar sta ik nu? Waar zou ik qua baan naar toe willen? Welke toekomstvisie heb ik? Waar werk ik eigenlijk voor? Deze vragen kunnen toegespitst worden op loopbaanplanning, of op bredere levensplanning waarbij het werk enkel een onderdeel is.

Sluit Menu